Jyväskylän yliopisto ja media politiikan narussa

Politiikka on uskomatonta! Vihreiden lakisihteeri koetti ottaa vallan omiin käsiinsä vaatien poliisin saattaman henkilön poistamista Finnairin ulkomaanlennolta. Puheenjohtaja Touko Aalto riensi ensimmäisenä antamaan tukensa alaisensa toiminnalle.

Aalto oli itsekin vauhdissa, kun läimi itse paljasrintaisena miestä takapuoleen tukholmalaisella homoklubilla. Oleellista niin lakisihteerin kuin puheenjohtajankin tempauksissa oli se, että mediaa informoitiin sovitusti valokuvin välittömästi.

Eikä tässä kaikki. Puoluetoimisto oli päässyt sellaiseen vauhtiin, missä ajatus ei enää pysynyt mukana. Vihreiden Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Irina Tuokko hyökkäsi Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkan päälle tavalla, mitä ei ennen Keskisuomalaisessa ole nähty. Tuokko ei syyttänyt sentään professori Puolimatkaa miesten hipelöinnistä ja takapuolelle taputtelussa, vaan väitti Puolimatkaa suoraan homoja demonisoivien lausuntojen johdosta homofobistiksi.

VIHREÄ TUOKKO unohti hyökkäyksessään mainita, että eduskuntavaalit lähestyvät ja että hän itse, juuri nyt Aallon eduskunta-avustajana toimivana, lähtee niihin juuri tässä roolissa.

Tuokko sysää kritiikkinsä (KSML 2.8.) professori Puolimatkan kirjoittaman blogin kautta, otsikoitu 27.7. "Kampanja pedofilian laillistamiseksi" me too -hengessä pedofilian ja lasten puolustamisen asemasta homoseksualismin vähemmistöaseman oikeuksien nostamiseksi keskustelun aiheeksi "homofobisia ja homoja demonisoivia lausuntoja" vastaan.

Luin kirjoituksen kahteen kertaan. En löytänyt edes suurennuslasin avulla Tuokon väittämiä. Luettuani Puolimatkan kyseisen blogin olen vakuuttunut, ettei vihreä joukkovoima ole edes lukenut ko. kirjoitusta tai ei ainakaan ole sitä ymmärtänyt. Tällaista on ollut vihreiden toiminta laajemminkin.

Mitä siitä tuleekaan, jos politiikan annetaan päättää, mitä mieltä tiede saa olla ja mitä oikeuslaitos saa päättää? Mitä siitä sitten tuleekaan, jos äänestyspäätöksillä ratkaistaan, mitä mieltä tiede saa olla? Kauheaa on edes ajatella, että yliopisto joutuisi valtion rahoituksen turvatakseen ajattelemaan, mitä politiikka kulloinkin asiasta on.

Tämä kaikki on todellisuutta elokuussa 2018. Jokainen voi miettiä, miten tämä vihreä episodi, manipuloinnin yritys, vaikuttaa vihreiden maaseudun ja maakuntien valloitukseen ja toisaalta pyrkimykseen päästä mukaan pääministeripeliin.

Ilari Kotimäki

Keuruu