Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

En kannata sen enempää Puolimatkan kuin varsinkaan Biaudet'n tapoja toimia.

Mutta huomautan, että poliittinen vihervasemmisto ja suvaitsevaisto koettavat ihan yleiskäytäntönään lavastaa perustellutkin väitteet "tieteellisen etiikan rikkomuksiksi" aina, mikäli ne ovat itse asioista eri mieltä tai asia ei sovi punavihreään agendaan.

Asenne on aivan hupsu tällaisissa pitkälti arvostuksenvaraisissa asioissa, joista ei voi missään tapauksessa olla objektiivista eikä vedenpitävää tietoa. Sitä paitsi lapsen hyvinvointi perheissä on yksilöllinen ja tapauskohtainen asia, ja sekin vaikeuttaa yleisten väittämien ja johtopäätösten tekoa.

Omasta mielestäni lapselle on hyväksi, että hänellä on kumpaakin sukupuolta oleva vanhempi, että hän saa vähintäänkin tietää omat biologiset vanhempansa (hedelmöityshoitotapauksissa) ja että yhteiskunta ei edistä biologisten jälkeläissuhteiden katkaisemista. Tämä voidaan perustella sekä lapsen että vanhemman oikeudella ja myöskin edulla.

Tästä syystä en kannattanut sen enempää adoptiolain kuin hedelmöityshoitolainkaan muotoilua (2007 ja 2009). En myöskään kannata vireillä olevaa äitiyslakia, joka polkee lasten oikeuksia ja miesten kulkusia katkaisemalla ensi töikseen lapsen suhteen biologiseen isäänsä. On kurjaa, mikäli elämän pitää alkaa tuolla tavalla. Kuinka onnellinen on se pihalla yksinään leikkivä pikku Pekka, kun hänellä on lopultakin kaksi "oikeaa äitiä"?

En kannata translakiakaan, koska sen tuloksena syntyy peruuttamatonta vahinkoa ja mahdollistetaan sukupuoli-identiteetiltään epävarmojen ihmisten lihan silpominen. Kolmenkymmenen vuoden aika seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen piirissä on opettanut minulle havaintojen kautta, että suurin osa sukupuolensa korjaamista vaativista henkilöistä kuuluisi pitkäaikaiseen terapiaan, jossa heidän olisi mahdollista hyväksyä oma synnynnäinen sukupuolensa. Se ei ole yhteiskunnalle tosin halvempaa kuin leikkaushoitokaan - mutta yksilöille vähemmän vahingollista.

Jos Biaudet'n käytöksen nostama kohu joitakin nolaa, niin homoja, joita on viime aikoina puolustettu perin arveluttavilla tavoilla.

Lidlin maitopurkkikohu ja Aleksi Valavuoren erottaminen viattomista homovitseistä ovat median tuottamaa ylireagointia. Tapaukset kaatuvat homojen haitaksi. Ne ohjaavat ajattelemaan, että homot ovat herkkähipiäisiä nössöjä, jotka eivät osaa puolustaa itseään. Jatkuvalla vaateliaisuudella, pyyteellisyydellä ja jokien kulkusuuntaa kääntämään pyrkivällä oikeuksien kerjuulla tuotetaan vain yleistä vähemmistöihin kohdistuvaa epäluuloa. Jos homoja ei vihattu aiemmin urheilupiireissä, niin viimeistään nyt, kun suvaitsevaiset lynkkasivat koripallojoukkueelta hyvän valmentajan! Myös Setan toiminta on ollut viime vuosina niin idioottimaista, että vähemmistöön kuuluminen alkaa hävettää jo pelkästään myötähäpeään liittyvistä syistä.